Американското посолство у нас се разграничи от меморандума за зелена енергия

...
Американското посолство у нас се разграничи от меморандума за зелена енергия
Коментари Харесай

Посолството на САЩ не иска да има нищо общо с меморандума с Gemcorp |

Американското посолство у нас се разграничи от меморандума за зелена енергия и различни източници на газ, който подписаха преди седмица българското правителство и капиталовия фонд Gemcorp.

Това стана в предаването на бТВ " Лице в лице ", когато водещата прочете мейл от посолството на Съединени американски щати.

" Нито един представител на правителството на Съединени американски щати не се е застъпвал за Gemcorp пред който и да е бил член на българското държавно управление. Считаме, че изказванията за противоположното са в следствие на недоразумение ", споделят от дипломатическата задача.

В началото на седмицата някогашният министър председател Бойко Борисов разгласи, че предишния петък в Гранитната зала на Министерски съвет е подписан меморандум за 1 млн. $ вложения с Gemcorp.

Появиха се изказвания, че зад компанията стоят капитали на съветски олигарх. От фонда отхвърлиха. Но вицепремиерът и финансов министър Асен Василев сподели, че дружно с хора на фонда имало и представители на американското посолство, с цел да има гаранция. 

По мотив изказванията, че зад Gemcorp стои съветският олигарх Алберт Авдолян финансовият министър разяснява, че научил това през последните дни от медийни изявления. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР